Golftraining.nl

[25 november 2002] Terug naar Nieuws

Golftip 1: Hoe oefent u?

Om de golftechniek te verbeteren is het natuurlijk belangrijk om te oefenen. Zeker wanneer u besluit om in de winter wat lessen te nemen of aan een cursus deel te nemen, is regelmatig trainen belangrijk om de informatie uit de lessen te kunnen verwerken. Op deze wijze kunt u proberen uw techniek te verbeteren en te automatiseren. De manier, waarop u traint is hierbij van groot belang. Wanneer dit niet op de juiste manier gebeurt, zal het oefenen minder effect hebben.

Vaak zien we spelers een emmer ballen halen en deze in korte tijd "wegslaan". Om het automatisme te trainen is dit natuurlijk goed, maar om daadwerkelijk de techniek te verbeteren, zal op een andere manier trainen veel eerder het gewenste effect geven. Boots daarom op de driving range zoveel mogelijk de situatie op de baan na. Neem voor elke slag een doel in gedachten en lijn op naar dat doel. Probeer voor elke bal een ander doel te nemen. Neem daarbij ook genoeg tijd voor de slagen. Immers: op de baan slaat u ook niet 15 ballen in een minuut. Door het bewuster oefenen op de driving range krijgt u meer feedback over de slagen die u doet, waardoor het makkelijker wordt om uw techniek te verbeteren.

Probeer door de manier van oefenen een routine te ontwikkelen, waarop u kunt terugvallen in stress-situaties op de baan. Dit bereikt u door voor elke slag dezelfde voorbereiding te nemen. Deze voorbereiding hoeft niet voor iedereen hetzelfde te zijn, zolang u zich er maar prettig bij voelt. Regelmatig stappen spelers in stress-situaties uit hun routine, waardoor het automatisme juist wordt belemmert. Gevolg hiervan is, dat het resultaat (scoren) minder wordt. Een tip van onze kant is dus: analyseer zelf eens uw manier van oefenen en probeer door bewuster te oefenen het resultaat te verbeteren.

Succes!

Gerd-Jan Toonen
golfprofessional

Klik hier om terug te gaan naar het nieuws.

 

 
G.C. Zeegersloot
Mangerie de Zeeger