Golftraining.nl
Hoe start ik met golf?

[ Het 4-stappenplan ] [ Golfbegrippen ] [ Handicap ]


Het 4-stappenplan

 1. Stap1: kennismaking
  Ter introductie kunt u deelnemen aan een kennismakingscursus. Zonder dat u meteen lid moet worden van een golfvereniging, kunt u een eerste indruk krijgen van de golfsport. In deze cursus komen alle onderdelen van het golfspel aan bod: de techniek, de verschillende soorten slagen (lange slagen, chippen, pitchen, putten, bunkerslagen) en kunt u alles in de praktijk brengen door het spelen van holes op de golfbaan. Ook wordt ingegaan op de belangrijkste golf- en etiquetteregels. De kennismakingscursus kunt u volgen in groepsverband of door middel van privélessen.

 2. Stap 2: uitrusting
  Tijdens de kennismakingscursus worden de golfclubs ter beschiking gesteld, zodat u niet meteen de gehele uitrusting hoeft aan te schaffen. Bij iedere les ontvangt u driving-range ballen, die eigendom zijn van de baan en waarmee u kunt oefenen. Gaat u (met uw professional) de officiële baan op, dan dient u wel eigen golfballen, tees en een pitchfork bij u te hebben. Deze zijn verkrijgbaar in de shop op de golfbaan. Indien u buiten de lessen om zelf wilt gaan oefenen, kunt u in de golfshop clubs huren.

 3. Stap 3: baanpermissie
  Indien uw vorderingen voldoende zijn, behaalt u uw baanpermissie. Dit houdt in, dat u zelfstandig (dus zonder begeleiding van een golfprofessional) op de golfbaan mag spelen. Dat wil echter nog niet zeggen, dat u op alle banen in Nederland mag golfen, want op de meeste banen is een golfvaardigheidsbewijs of handicap verplicht.

 4. Stap 4: wel / niet doorgaan met de golfsport
  Indien u besluit door te gaan in de golfsport, dan is een volgende stap het behalen van het golfvaardigheidsbewijs. Ook hiervoor kunt u natuurlijk een cursus volgen in groepsverband of middels privélessen. Tijdens deze cursus zullen de techniek alsmede de regels van het golfspel verder worden uitgediept. De professional zal u uitgebreid adviseren over het aanschaffen van een golfuitrusting. Ook ontvangt u informatie over het G.V.B.-examen en zal een eventuele inschrijving verzorgd worden.


  Klik hier om weer naar boven te gaan.

   

   
  G.C. Zeegersloot
  Mangerie de Zeeger